KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

3 ΣΕ ΕΝΑ SHAMPOO

Ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος.
Όλες οι ιδιότητες του συγκλίνουν και απαντώνται σε ένα βιβλίο.
«Μανία καταδίωξης».

Παραθέτουμε την εισαγωγή του.

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ:
Ζητώ συγγνώμη για το τραχύ και ακανθώδες του κειμένου, αλλά κάθε πρώτη προσπάθεια είναι λογικό να διατρέχει τέτοιους κινδύνους. Ο λόγος συγγραφής του παρόντος εντύπου μπορεί να προσδιοριστεί αφενός στο πλεόνασμα χρόνου και διάθεσης του γράφοντος, και αφετέρου στην προσωπική μου οπτική για το σκοπό της λογοτεχνίας, που δεν είναι άλλος από την καθ’ οιοδήποτε τρόπο όχληση της ειμαρμένης. Το παρόν αποτέλεσμα σκέψης δεν δύναται, ούτε φιλοδοξεί να γίνει best seller.

Ο Γεώργιος Μέλφος γνωρίζει πως ξεπερνά τη συνηθισμένη ικανότητα του αναγνώστη να αποσυμπυκνώνει και να αφομοιώνει. Ίσως γι’αυτό δεν έχει ακόμα εκδόσει τα γραπτά του.
Πάντως, όταν το αποφασίσει, τα μέλη της Ομάδας της Οργόνης θα το κάνουν best seller.

4 σχόλια:

gmelfos είπε...

Το παρόν εγχείρημα είναι με τη μορφή πρωτόλειου και δεν υπόκειται σε κανενός τύπου κομφορμισμό. Κάθε ενότητα αποτελεί και αυτοτελή ιδέα. Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μιας και ένα νέο κεφάλαιο κυοφορείται. Αν κάποιος επιθυμεί να το διαβάσει ας επικοινωνήσει με Τάσο Τσιούμα ή 6948164159 γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα με το mail μου.

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτειτε...ειναι μεταδοτικο.

Γιωργο!-γερα!-γραφε μας καλα!

Ιωάννης Πρωτονοτάριος είπε...

Μέλφο, διάβασα το πρώτο μέρος το βιβλίου χτες βράδυ και ήθελα να σε πάρω αλλά δεν είχα το τηλέφωνό σου και ο Τσιούμας κοιμόταν. Ήθελα να σου πω ότι μου προκάλεσε έναν άγριο ενθουσιασμό! Αν και ομολογώ ότι δεν συμφωνώ απόλυτα με όλες τις θέσεις του κειμένου, εντούτοις γαμάει σίδερα!!! Εύγε και μπράβο και τα σχετικά! Κοίτα να το κάνεις κάτι, είναι κρίμα να το αφήσεις έτσι!

Ιωάννης Πρωτονοτάριος είπε...

(τώρα που το ξαναδιάβασα νομίζω ότι η κλητική είναι "Μέλφε". Σόρρυ...)