KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Κάτω η Χούντα!




Εμείς, η ομάδα της Οργόνης - μια πανελλήνια σύζευξη καλλιτεχνών - δεν βιαστήκαμε να σχολιάσουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Περιμέναμε να καταλαγιάσει η οργή.
Δεν εκφράσαμε εν θερμώ την άποψή μας.
Και δικαιωθήκαμε.
Οι υποψίες μας ότι οι «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι - που τα σπάσανε (και που τα σπάζουν κάθε φορά) δεν είναι παρά άλλη μια συμμορία του παρακράτους - επιβεβαιώθηκαν.
Του παρακράτους που ληστεύει το δημόσιο χρήμα και λυμαίνεται την εξουσία τα τελευταία εκατόν ογδόντα εφτά χρόνια (τουλάχιστον), καίει τα δάση για να τα μετατρέψει σε οικόπεδα και να τα ξεπουλήσει όσο-όσο, βασανίζει μετανάστες
και δολοφονεί παιδιά.
Και μετά σπάει βιτρίνες, βάζει φωτιές και καταστρέφει περιουσίες φορώντας κουκούλες για να μας εξοργίσει και να μας στρέψει εναντίον των κουκουλοφόρων "αντιεξουσιαστών".
Τα κατάφερε!
Μόνο που τώρα όλοι ξέρουμε, όλοι είδαμε ποιοι είναι οι περιβόητοι «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι.
Είναι οι ίδιοι! Δεν είναι οι "αντιεξουσιαστές" αλλά οι εξουσιαστές.
Είναι οι μπάτσοι, είναι οι ασφαλίτες, είναι οι ευκλεείς γόνοι του παρακράτους που τη μια μέρα πυροβολούν στο ψαχνό και φεύγουν ανενόχλητοι και την άλλη σπάζουν, ρημάζουν και καταστρέφουν φορώντας κουκούλες, πάντα ανενόχλητοι.
Είναι η χούντα που υπάρχει ακόμα εδώ, που δεν ξεριζώθηκε ποτέ.
Ας την ξεριζώσουμε τώρα μια και καλή.
Ήρθε η ώρα.
Κι ας ξεκινήσει ο καθένας από τον εαυτό του.

Υ.Γ.: Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλα αυτά, ξεκίνησαν (ή τελείωσαν, ο χρόνος θα δείξει) με έναν καλό παππούλη από το Άγιο Όρος, τον ανυπέρβλητο και Παναγιώτατο Εφραίμ. Που σίγουρα κι αυτόν τον χρησιμοποίησαν και τον κορόιδεψαν τα γνωστά λαμόγια, οι "λιγούρηδες" της πολιτικής, για να φουσκώσουν κι άλλο τις σαπιοκοιλιές τους και τους λογαριασμούς στην Ελβετία. Το πόρισμα της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων τον δικαιώνει!
Εξάλλου τί όφελος να είχε από την όλη υπόθεση ο παππούλης; Τι να τα κάνει τα εκατομμύρια στο Άγιο Όρος; Μήπως θα αγοράσει
Prada παπουτσάκια και ράσα Armani για τους μοναχούς ή μήπως θα βάλει τζακούζι και Baccarat πολυελαίους στη Μονή;
Γι αυτό πιστεύουμε ότι οφείλουμε μια μεγάλη συγνώμη προς τον Άγιο Εφραίμ και τους μοναχούς του, που τόσο πολύ τον απασχολήσαμε με τα γήινα και πεζά θέματά μας τον τελευταίο καιρό. Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του επιτέλους, μπας και κάνει καμιά προσευχούλα να γλιτώσουμε κι εμείς κι αυτός από τη χούντα γύρω μας και τη χούντα μέσα μας
.
ΟΡΓΟΝΗ - Η εκδίκηση του καινούριου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο κείμενο! Είναι "σχόλια τηλεθεατών"! Σχολιάζει το πρόγραμμα της τηλεόρασης: Βατοπέδιο - Σπασίματα.
Άραγε, άσχετα με την όποια άποψή του, ο συντάκτης δεν παρακινήθηκε καθόλου από το γεγονός της δολοφονίας ενός παιδιού και της εξέγερσης της νεολαίας; Αυτά δεν τον απασχόλησαν καθόλου; Πώς διάολο γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

για να καταλαβω και εγω-τον λαζοπουλο τι τον εχετε εκει? για...ντοκουμεντο? αν οι αποδειξεις σας για το παρακρατος ειναι λαζοπουλικες ειστε σαπιοι και οχι το "παρακρατος απο μεσα σας πρεπει να βγαλετε" αλλα μαλλον την τηλεοραση να πεταξετε

Ανώνυμος είπε...

O Βολταίρος είπε "ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ". Οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ 1 & 2 απλά διαφωνούν. Ως εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Είτε σας αρέσει είτε όχι το "ντοκουμέντο" που έπεξε ο Λαζόπουλος ήταν το μοναδικό που έπεξε στην τηλεόραση και που τόσο ξεκάθαρα έδειχνε ότι οι κουκουλοφόροι (ή τουλάχιστον ένα μέρος τους) είναι μπάτσοι. Όσο για τα σχόλια του τύπου "σχόλια τηλεθεατών" και "πετάξτε την τηλεόραση" αυτοακυρώνονται αυτόματα αφού είμαι σίγουρος ότι τον θάνατο του Αλέξη και εσείς από την τηλεόραση τον πληροφορηθήκατε.