KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Γλυπτική - Ανθή Τίγκα

Ανθή Τίγκα

«Περίπατος»

Γλυπτική


Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Γλυπτική στο εργαστήριο του Θ. Παπαγιάννη και Γραφικές Τέχνες στο εργαστήριο της Λ.Βιδάλη. Εργάστηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΥΠ.ΠΟ. Αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.

«Με τη δουλειά μου δημιούργησα ένα χώρο που παραπέμπει σε έναν κόσμο φανταστικό, ο οποίος προέρχεται από μνήμες ονείρων, εικόνες παραμυθιών και παιδικών παιχνιδιών. Χρησιμοποίησα χρηστικά αντικείμενα, κυρίως από πλαστικό (μόνο συνθετικές ύλες, τίποτα οργανικό) τα οποία μετά από συναρμογές και επεξεργασία μετασχηματίζονται σε μορφές λουλουδιών υπαρκτών ή μη. (Λουλούδι- έννοια της ομορφιάς, δημιουργία, γονιμότητα, ζωή). Λουλούδια, λοιπόν, μεγεθυμένα, με έντονα χρώματα, καμπύλες φόρμες, εσωτερική κίνηση. Ακολουθώντας τη διαδρομή των λουλουδιών, μέσα από ένα παιχνίδι με την όραση, γεύση, αφή, ακοή και όσφρηση (οι πέντε φωτογραφίες που ολοκληρώνουν την εγκατάσταση) δοκιμάζει κανείς μια άλλη αίσθηση – ψευδαίσθηση, η οποία προέρχεται από αυτόν τον ρεαλιστικά δοσμένο φανταστικό κόσμο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: