KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ORGONI STRIKES BACK - SPRING FIESTA

        
                                                                                
Μετά από μια περίοδο ωφέλιμης αδράνειας αλλά και εσωτερικών αναταράξεων, επιστρέφουμε. Δριμύτεροι ή όχι, ο χρόνος θα δείξει…Το Σάββατο 17 Απριλίου, πάντως, όποιος είναι στη «Μύγα» (Αισώπου & Μίκωνος 13 στου Ψυρρή), μυγιάζεται.

Η ομάδα της Οργόνης έχει εκεί την εαρινή της σύναξη, προσμένοντας να χύσει μερικές σταγόνες στην καλλιτεχνική θάλασσα της Αθήνας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

Ο πολυκύμαντος Άγγελος Σπάρταλης (εικαστικός, ποιητής και σκηνοθέτης) μας ανταποδίδει μια πράξη ευγενούς άμιλλας, παραχωρώντας για προβολή την ταινία που με τις ψήφους των μελών της ομάδας της Οργόνης κατέκτησε το βραβείο κοινού στο περσινό digital wave του Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. «Το σύνδρομο της Χιονάτης» θα προβληθεί στο 2ο όροφο της «Μύγας», εγκαινιάζοντας τα δρώμενα της βραδιάς. Η προβολή της ταινίας θα αρχίσει στις 19:30 και η διάρκειά της είναι 75 λεπτά.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Γαρύπη, με σπουδές ψυχολογίας αλλά και ενάσκηση στο θέατρο, θα εντάξει το κοινό μας σε ένα θεατρικό παιχνίδι με σκοπό και στόχο την ώσμωση, την αλληλενέργεια, την επικοινωνία. Αρωγός της στο δρώμενο η Κατερίνα Τζανάκου.

Περίπου στις 21:30 την σκυτάλη θα πάρει η μουσική.

Πρώτοι θα ανεβούν στη σκηνή οι punk’n’rollers DV8 (Αλέξανδρος Πλεμένος, Αλέξανδρος Καρακατσάνης, Νίκος Τσέκος και Αντώνης Κωλέττης), «αυθεντικοί εκπρόσωποι μιας μουσικής σκηνής που δεν υπήρξε ποτέ», όπως αρέσκονται να αυτολογίζονται.

Θα τους διαδεχτούν οι SEVENotes (Αλέξανδρος Βλάχος, Δημήτρης Μακροδημήτρης, Μανώλης Τσάφος, Αγγελική Ροσσολάτου και Γιώργος Τρύφωνας), μια πολυσυλλεκτική ηχητικά ροκ μπάντα που θα παρουσιάσει ένα σφιχτό σετ με διασκευές αλλά και δικά της κομμάτια.

Το συναυλιακό (ελπίζουμε όχι φαύλο) κύκλο θα κλείσει μια session band – συγκροτημένη ειδικά για τις ανάγκες της βραδιάς- (Γιάννης Λυμπέρης, Δημήτρης Κάπουλας, Ανέστης Ιωαννίδης, Μιχάλης Παναγιωτούνης και η Μάγια) με στόχο να διανύσει ένα σύντομο ροκ ταξίδι με αφετηρία τα seventies και προορισμό το σήμερα.

And last but not least, Chic ladies rock better by Ino Mei. H resident dj των Mataroa & Mo Better θα κλείσει το event με ένα εκρηκτικό dj set όπου θα πρωταγωνιστούν η ροκ, το μέταλ και το γυναικείο φύλλο, βάζοντας φωτιά στα decks. Μην τη χάσετε. Αν αντέξετε ό,τι προηγηθεί, η οργονική rock’n’roll queen θα σας ανατινάξει.

ΟΡΓΟΝΗ
Η εκδίκηση του καινούριου

4 σχόλια:

papalagi είπε...

Tin kalispera moy, gia thn ekdilwsi stis 17 Apriliou tha yparxei eisodos?

Stavros είπε...

Θα υπάρχει είσοδος που κατέρχεται στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

nikpangr είπε...

καποιος να μου στειλει την αφισα στο μαιηλ μου nikpan@gmail.com για να την βάλω στο www.solidradio.gr

nikpangr είπε...

http://www.solidradio.gr/orgoni.mp3