KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

ΤΡΙΩΔΙΟ ΞΑΝΑ, Η ΟΡΓΟΝΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Πέρυσι τέτοιες μέρες ήμασταν στο Καρναβάλι της Ξάνθης, όπου διοργανώσαμε τη δική μας αντιπαρέλαση, φορώντας αυτοσχέδιες στολές, σε αντίστιξη με κάποιους τοπικούς «πολιτιστικούς συλλόγους», που - στο όνομα της Τέχνης – εξαντλούνται στο να πουλάνε μπίρες, σουβλάκια και (πανάκριβες) στολές.
Φέτος, φιλοξενούμενοι στις 28/02/2009 στο Μουσικό Σπίτι ΔΙΑΥΛΟΣ, θα βιώσουμε ένα ακόμα – οπωσδήποτε εναλλακτικό – Σάββατο της Αποκριάς, στην Αθήνα αυτή τη φορά.
Οι unplugged Mania & the Floyds, οι έντεχνοι instrum & vocal Δημήτρης Ζαφειρέλης & Έλενα Προδρομίδου, οι classic rockers Vero Veto, οι αγαπημένοι μας electro punks Fizz4 και ο περισσότερο experimental Yoreb θα πλημμυρίσουν με μουσική – σε διάφορες εκφάνσεις της – το αρχιτεκτονικά άψογο Διατηρητέο της Δράκου 9, στο Κουκάκι. Η ποίηση θα συμπληρώσει τα κενά στην αλληλοδιαδοχή των ήχων και του μουσικού ύφους.

Αναλυτικά:

Fizz4 δημιουργήθηκαν από τον Αλέξη Θεοδωρίδη και το Γιώργο Τσιτσάνη το Σεπτέμβριο του 2006, σχηματίζοντας ένα electro σχήμα με τον συνδυασμό alternative κιθάρων και IDM ήχων. Το Μάιο του 2007 το indie label ZH27 κυκλοφόρησε μία συνεργασία των Fizz4 με άλλους 2 μουσικούς με το όνομα “The Prostitution of Objectivity”. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στο σχήμα και ο Ιωάννης Πρωτονοτάριος με τα video του. Το Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή το άλμπουμ «1001 confused automations», που θα αποτελέσει και τον κύριο όγκο του live act. (www.fizz4.eu - www.myspace.com/fizz4)

Ο Yoreb ζει στην Αθήνα και γεννήθηκε το 1984. Συνθέτει ηλεκτρονική μουσική που τείνει προς διάφορα στυλ, όπως η electronica,η ambient και η break beat, εμπλουτισμένα με στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, του rock κ.α. Βασικό χαρακτηριστικό του ένας σκοτεινός, σχεδόν καταθλιπτικός ήχος που υποστηρίζεται από μια δομή πλούσια σε minimal μελωδίες και δυνατά επεξεργασμένα εργοστασιακά beats. (www.myspace.com/yoreb)

Το μουσικό αποτέλεσμα που εκφράζει το σχήμα Instrum & Vocal - ο Δημήτρης Ζαφειρέλης και η Έλενα Προδρομίδου - περικλείει στοιχεία Jazz-Rock και σύγχρονης μπαλάντας, με διάθεση αυτοσχεδιασμού και δυναμισμού, παραδοσιακά κορυφώματα και νέες ερμηνευτικές προεκτάσεις. Το ρεπερτόριο τους αποτελείται από μερικές από τις πιο σημαντικές συνθέσεις διαχρονικών όσο και πρωτοπόρων δημιουργών της Ethnic, της Jazz, των Blues, του Rock, και συμπληρώνεται με ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα.

Οι Vero Veto είναι μια oμάδα από κάποιους τρελούς που, ενάντια στο νόμο της βαρύτητας του καναπέ, αποφάσισαν, σε μια εποχή που τα μουσικά τηλεριάλιτι ανθούν, να δημιουργήσουν το δικό τους, με πρωταγωνιστές και θεατές τους εαυτούς τους. Το ύφος της μουσικής είναι ακαθόριστο, αλλά μάλλον θέλουν να το ονομάζουν Rock–Ethnic με στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, γεγονός που καταπραΰνει τις οδυνηρές ενοχές τους απέναντι στα χρηστά ήθη και έθιμα.
Σκληροί και λυρικοί ήχοι από ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, ούτι, τύμπανα, κρουστά, φλογέρες, σαντούρι, φυσαρμόνικες και φυσικά, φωνητικά – πότε από την άβυσσο και πότε από την γη – με στίχους άλλοτε εξωστρεφείς και άλλοτε εσωστρεφείς, συνθέτουν ένα μουσικό σύνολο που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι κίνητρο για να το βγάλουν προς τα έξω.(www.myspace.com/veroveto)
Οι Vero Veto πιστεύουν πως είναι οι:
Κώστας Πελέκης (μουσική σύνθεση-τύμπανα-κρουστα)
Γιώτα Μουμτζή (φωνητικά)
Βασίλης Κοιλάκος (Lead ηλεκτρική κιθάρα, ακουστικές κιθ., ούτι)
Μιχάλης Παναγιωτούνης (Rhythm ηλεκτρ. κιθ.-ακουστ. κιθ., φυσαρμόνικες)
Στέφανος Δεληβοριάς (ηλεκτρ. Μπάσο, άταστο μπάσο)
Κοσμάς Λάπατας (πλήκτρα, ατμόσφαιρες κ.α.)
Οι στίχοι είναι του Νίκου Παναγιωτούνη.

Οι Mania & the Floyds (Μάνια Λαυδά, Βασίλης Πέτρου, Αλέξης Τούρτας) αποτελούν ένα νεοσύστατο τρίο που έρχεται να αποδώσει αγαπημένα ροκ κομμάτια με πιο ακουστικό τρόπο.

ΟΡΓΟΝΗ - Η εκδίκηση του καινούριου

Δεν υπάρχουν σχόλια: