KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

The Art Foundation - Other world's souvenirs 22.9-22.10.09

Από τον πύργο του Άιφελ σε ασημένιο πλαστικό και την Αφροδίτη της Μήλου σε συνθετικό αλάβαστρο μέχρι το χέρι του τελευταίου γορίλλα της Αφρικής και το σκάλπ των εχθρών στη βόρεια Αμερική το σουβενίρ είναι συνυφασμένο με τέρατα κάθε είδους – πραγματικά και αισθητικά. Τα γκροτέσκα εικαστικά σουβενίρ σε κάθε είδους artshops και τα τουριστικά μπιχλιμπίδια στοιβάζονται στα ράφια ψαγμένων και μη τουριστών και φιλότεχνων περιηγητών σε ιδιωτικές συλλογές αμφίβολης αισθητικής. Η κακοφωτισμένη φωτογραφία του τουρίστα μπροστά από το αξιοθέατο είναι το πιο συχνό σουβενίρ «ήμουν εδώ». Ο περιηγητής με τη βερμούδα με φόντο τον κολοσσό της Ρόδου κοσμεί με τον ίδιο τρόπο το προσωπικό άλμπουμ όπως και η μόνιμη λοχίας μπροστά από τον εξευτελισμένο ιρακινό σε φυλακή της Βαγδάτης. 13 Φωτογράφοι από κάθε χώρο σχεδιάζουν ισάριθμα περιβάλλοντα, εγκαταστάσεις παρουσιάζοντας τα δικά τους σουβενίρ ακροβατώντας μεταξύ αστείου και σοβαρού.


Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2009.


Κατερίνα Βαφειά, Νικόλας Βεντουράκης, Γιώργος Δέτσης, Λεωνίδας Δημακόπουλος,

Αγγελική Δουβέρη, Θαλασσινή Δούμα, Άγγελος Καλτσής, Φάνης Λογοθέτης, Ινώ Μέη, Γεράσιμος Νεόφυτος, Άρης Ρουπίνας, Αγγελική Σβορώνου, Σπύρος Τσακίρης



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση επικοινωνήστε με το

The Art Foundation:

Νορμανού 5, Αθήνα 105 55 metro μοναστηράκι t/f: 210 3238757 κιν. 6988391684, info@theartfoundation.gr www.theartfoundation.gr


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens Photo Festival 2009 επικοινωνήστε με το

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας:

Τσάμη Καρατάσου 15, 117 42 Αθήνα Τ: 210 9210545, Ε: desk@hcp.gr, www.photofestival.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία, ΙΝΩ!