KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Ο Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή

«Ο ξεναγός δεν είναι ποτέ μέλος του γκρουπ»


Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας μεγάλου μήκους «Ο Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή. Μετά την ολοκλήρωση των εκτός έδρας στην Σέριφο, το κινηματογραφικό συνεργείο έχει μεταφερθεί στην Αθήνα όπου και θα συνεχίζονται τα γυρίσματα μέχρι αρχές Νοεμβρίου.


Σύνοψη ταινίας

Ο Ιάσονας φτάνει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να ξεναγήσει ένα γκρουπ φοιτητών αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην φιλόδοξη καριέρα του ως «ξεναγός αρχιτεκτόνων». Οι φοιτητές είναι όλοι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Erasmus. Σύντομα η ξενάγηση αποδεικνύεται μία πρόκληση καθώς ο Ιάσονας προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ετερόκλητες επιθυμίες των φοιτητών που περιλαμβάνουν από επίσκεψη στην Μακρόνησο μέχρι ολοήμερους καφέδες κάτω από τον ήλιο. Όταν το γκρουπ θα αλλάξει αιφνιδιαστικά ξενοδοχείο, ο Ιάσονας θα βρεθεί να μένει στο σπίτι της Μυρσίνης, κολλητής του φίλης από τα φοιτητικά χρόνια, η οποία συγκατοικεί με τον φίλο της Άγγελο. Οι δυο τους κάνουν έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ταυτότητα της Αθήνας. Η συγκατοίκηση με την Μυρσίνη θα φέρει στην επιφάνεια εκκρεμότητες από το παρελθόν, ενώ οι φοιτητές του γκρουπ θα αποτελέσουν τον καταλύτη για να αναζητήσει ο Ιάσονας την προσωπική του ταυτότητα.


«Ο Ξεναγός» είναι μία νεανική κωμωδία για την αρχιτεκτονική και την ταυτότητα. Οι δύο θεματικές λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία: οι διάλογοι ανάμεσα στους εννιά αρχιτέκτονες της ταινίας περνάνε διαρκώς από την αρχιτεκτονική στις διαπροσωπικές σχέσεις. Τόσο η ξενάγηση όσο και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ερμηνεύουν την ταυτότητα της Αθήνας, και κατ’ επέκταση της Ελλάδας. Η εξιδανικευμένη εικόνα της χώρας του αρχαίου πολιτισμού που εκπροσωπεί ο ξεναγός έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με την εικόνα της σύγχρονης Αθήνας που αναγνωρίζουν απενοχοποιημένα τα μέλη του γκρουπ.


Καστ

Ιάσονας - Μιχάλης Οικονόμου

Μυρσίνη - Κατερίνα Μαυρογεώργη

Άγγελος – Νικόλας Πιπεράς

MeganAnn Mari OSullivan (Ηνωμένο Βασίλειο)

Lotte – Katrin Suckfield (Γερμανία)

Olivier – Francois Renault (Γαλλία)

Barbara – Σταυρούλα Κοντοπούλου

John – Michael-John Raftopoulos (Η.Π.Α.)

Ines – Maria Burgos (Ισπανία)


Συντελεστές

Σενάριο και Σκηνοθεσία - Ζαχαρίας Μαυροειδής

Διεύθυνση Φωτογραφίας - Ζωή Μαντά

Ήχος -Νίκος Τριανταφύλλου

Σκηνογραφία - Κατερίνα Ζουράρη

Ενδυματολόγος -Έφη Μουτσιάνα

Μοντάζ - Ιωάννα Πογιατζή

Πρωτότυπη Μουσική - Μάρθα Μαυροειδή

Παραγωγή - WESAW Productions-Ζαχαρίας Μαυροειδής


Επικοινωνία

Ευδοκία Καλαμίτση (βοηθός σκηνοθέτης) : 6978006872

Facebook group: THE GUIDE / Ο ΞΕΝΑΓΟΣ http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=179100058288

Email: theguide.movie@gmail.com


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ?