KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Γεωργία Τουρμούζη. Γλυπτική

Space for «games»

 

Space for «games» επιθυμούν να δημιουργήσουν γλυπτα που αναφέρονται στο παιχνίδι και στους «κανόνες» του, τονίζοντας την “αιχμηρή” του πλευρά. Θραυσματικά παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα και οργανικές μορφές χρησιμοποιούνται με τρόπο μεταφορικό. Γλυπτά ως παιχνίδια, παιχνίδια ως γλυπτά, μορφές από θραύσματα φανταστικές ή μη, οι οποίες τείνουν στην σύνθεση και το αντίθετο. Παιχνίδια που έχει χαθεί η λειτουργικότητα τους. Πεταμένα, παρατημένα έτοιμα για επισκευή, αλλά, ίσως, όχι προς χρήση, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο παιχνίδι, μέρος του οποίου είναι η διαδικασία της «παραγωγής τους» εκεί από που ξεκίνησαν. Κάθε στοιχείο μπορεί να ενωθεί με το διπλανό του ή να διαχωριστεί από αυτό, δημιουργώντας έναν ενδιάμεσο χώρο, ο οποίος, ενδεχομένως, να καθορίζει το ίδιο το παιχνίδι.

Εγκαίνια: 11 Ιανουαρίου 2010,
Ώρα: 19.30 μ. μ.
Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιανουαρίου 2010 - 8 Φεβρουαρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 19.00 – 22.00 μ. μ.
Άλεκτον, Σφακτηρίας 23 Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 210 3422001, 210 346468








Δεν υπάρχουν σχόλια: