KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σεμινάριο Ηχοακουστικής στο Κεντρικό Ωδείο.

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ


Βιωματικό σεμινάριο για την εσωτερική διάσταση του ήχου. Το σεμινάριο θα χωριστεί σε δύο συνεδρίες 5-6 και 12-13 Φεβρουαρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ.Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη μία προεγγραφή 30 ευρώ
Σε αυτό το σεμινάριο, εξερευνούμε τις ιδιότητες του ήχου και της μουσικής σαν εργαλείο εσωτερικής αναζήτησης και προσωπικής εξέλιξης.


Θέματα
-Δονήσεις, Ήχος και ιδιότητες, Ψυχοακουστική
-Σχέση ήχου και φιλοσοφικών θεωρήσεων.
-Ήχος και διαλογισμός
-Χρήση της ανθρώπινης φωνής σαν μέσο εξερεύνησης του είναι.



Για οποιαδήποτε πληροφορία για το σεμινάριο και για εκδήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κεντρικό Ωδείο στα τηλέφωνα 210 8217844 και 210 8217435


Εισηγητής: Δημήτρης Ψύχας


Ο Δημήτρης Ψύχας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική, συμμετέχοντας στην παιδική χορωδία και ορχήστρα της ενορίας Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, όπου διδάχθηκε το σύστημα Karl Orff και συμμετείχε σε συναυλίες και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε ηλικία 11 ετών συμμετείχε στην ηχογράφηση της παράστασης «Στην φάτνη της Βηθλεέμ» και στις παραστάσεις που ακολούθησαν.

Στην εφηβική του ηλικία συνέχισε την ενασχόληση του με την μουσική παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο, και συμμετείχε σε συγκροτήματα σύγχρονης μουσικής. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα στην Γερμανία.

Το 1986 ταξίδεψε στην Ινδία, όπου γνώρισε τον πνευματικό του Διδάσκαλο Osho, κοντά στον οποίο μυήθηκε στην επιστήμη της εσωτερικής αναζήτησης και του διαλογισμού.

Παράλληλα, τόσο στην Ινδία, όσο και στην Ελλάδα και Γερμανία, εργάστηκε σαν Dj σε διάφορα clubs και σε ομάδες ψυχοθεραπείας, μελετώντας την επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο ψυχισμό.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μελέτησε Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μουσική της Ηπείρου.
Το 1996 μυήθηκε στην ενεργειακή θεραπεία Reiki και το 2007 πήρε τον τίτλο του master στην τεχνική αυτή.
Το ενδιαφέρον του για την επίδραση του ήχου και της μουσικής στον άνθρωπο, τον έφερε σε επαφή με το “Sound and Consciousness Institute” ( Ινστιτούτο Ήχου και Συνειδητότητας) με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σπουδάζει μέχρι και σήμερα Ηχοθεραπεία.
Συνεχίζει να συμμετέχει σε μουσικά σχήματα, συνθέτει μουσική με θεραπευτικές ιδιότητες, και εργάζεται ως ηχοθεραπευτής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για το σεμινάριο και για εκδήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κεντρικό Ωδείο στα τηλέφωνα 210 8217844 και 210 8217435

Δεν υπάρχουν σχόλια: