KΩΔΙΚΟΣ "ΟΡΓΟΝΗ"

"Ήθελα να σκοτώσω έναν μοναχό, γι' αυτό και έγραψα "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ".
UMBERTO ECO

Το σύνθημα κάποιου εκδοτικού οίκου -καθ' όλα άξιου βέβαια- είναι το "δημιουργούμε αναγνώστες".
Η ομάδα της Οργόνης φιλοδοξεί -και το κάνει ήδη- να "δημιουργήσει δημιουργούς"΄ σε όποιον τομέα της τέχνης -όπως κι αν ορίζεται η τέχνη- κι αν δραστηριοποιούνται. Ή δραστηριοποιηθούν στο μέλλον.
Επιθυμεί διακαώς να προβάλει το έργο τους σε ένα κοινό που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα γινόταν κοινωνός του.
Η ομάδα της Οργόνης είναι αυθόρμητη, άυλη και άφθαρτη. Δεν προβαίνει σε δημόσιες σχέσεις. Ούτε σε άσκοπες επιτηδεύσεις. Ούτε σε εκπτώσεις του είναι της.
Η "Οργόνη" είναι η αδυσώπητη, η αδίστακτη, η απόλυτη εκδίκηση του καινούριου.

Την ευαγγελιζόμαστε.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΙΩ ΓΕΝΕΑΙ ΒΡΟΤΩΝ

"Αλίμονο, γενιές ανθρώπων"
























.

.

Το Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma δημιουργήθηκε το 1997 με καλλιτεχνικό υπεύθυνο το Γιάννη Μήτρου και λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Συνεργάζεται σε ερευνητικό επίπεδο με το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ και το Εργαστήρι Φιλοσοφικών Ερευνών του Τμήματος Φιλοσοφίας. Επίσης, συνεργάζεται με καλλιτέχνες του ευρύτερου χώρου των παραστατικών και εικαστικών τεχνών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο συνδυασμός επιστημονικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα οδηγήσει στην εξέλιξη της τέχνης του ηθοποιού και ιδιαίτερα της παραστατική τέχνης. Βασικοί συντελεστές του εργαστηρίου, η Έλενα Αγαθοκλέους και ο Lukasz Walewski.

Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει την έρευνα του πάνω στην αφήγηση αρχαίων μύθων με όχημα παραδοσιακά τραγούδια κυρίως απο την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Η έρευνα σχετίζεται με την εργασία του Jerzy Grotowski πάνω στην Τέχνη ως όχημα, γι' αυτό και το Εργαστήριο έχει άμεσες επαφές με το Ινστιτούτο Grotowski στο Wroclaw (Πολωνία) και το Workcenter of Jerzy Grotowski Potedera (Ιταλία). Στην έρευνα συμμετέχουν από το 2004 και οι δικές μας, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Επίσης, το Εργαστήριο έχει πραγματοποιήσει στα χρόνια λειτουργίας του σεμινάρια για το εφαρμοσμένο δράμα, τη δυναμική ομάδας και το physical theatre, όπως επίσης ημερίδες και διαλέξεις. Στα πλαίσια της ολιστικής προσέγγισης της Τέχνης του ηθοποιού και σε συνεργασία με το ΚΕΠΟΜΕ και τον κ. Φραγκούλη, το Εργαστήριο έχει εγκαινιάσει κύκλο σεμιναρίων για τον κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: